Search found 10 matches

by umasscrew39
Sat Apr 20, 2019 7:30 pm
Forum: Getting started
Topic: Using the new Celestron Motorfocuser
Replies: 4
Views: 2127

Re: Using the new Celestron Motorfocuser

I uploaded the ASCOM driver tonight. It installed but when I go to open it in PRISM, I get an error message and the COM Port box is empty- no choices to pick a com port. I also got an error message in SGP so it apparently is an ASCOM issue. I have sent ASCOM Talk a message too but was hoping someone...
by umasscrew39
Sat Apr 20, 2019 2:51 am
Forum: Hardware
Topic: Using SkySafari Pro through PRISM
Replies: 3
Views: 1975

Re: Using SkySafari Pro through PRISM

It is just a very simple way to find and slew to objects quickly. I know you can connect SkySafari Pro through SGP was I was just curious if you can do it with PRISM. That is all it is.
by umasscrew39
Sun Apr 14, 2019 2:39 pm
Forum: Hardware
Topic: Using SkySafari Pro through PRISM
Replies: 3
Views: 1975

Using SkySafari Pro through PRISM

Is it possible to control the telescope slewing to objects using SkySafari Pro setup through PRISM?
by umasscrew39
Tue Apr 09, 2019 3:10 pm
Forum: Getting started
Topic: Using the new Celestron Motorfocuser
Replies: 4
Views: 2127

Re: Using the new Celestron Motorfocuser

Excellent- it just arrived and hope to test it out within the next week. I asked because I know some reported issues with the Celestron ASCOM driver using SGP. Hopefully, that will not be the case here.
by umasscrew39
Mon Apr 08, 2019 4:30 pm
Forum: Getting started
Topic: Using the new Celestron Motorfocuser
Replies: 4
Views: 2127

Using the new Celestron Motorfocuser

This new motor focuser is suppose to work with 3rd party software via an ASCOM driver. Mine is arriving soon but wanted to know if it can work on PRISM and if anyone has tried it.
by umasscrew39
Sat Apr 06, 2019 10:25 am
Forum: Getting started
Topic: Minimizing windows in Prism disappear
Replies: 3
Views: 1812

Re: Minimizing windows in Prism disappear

Fixed..... thank you!

Suggestion: Might be a good idea to post a highly visible post on the front of this forum. I am mostly a Mac user and would never have figured this out. In fact, I contacted Dell and they did not know what the problem was after 1.5 hrs on the phone with them :(.
by umasscrew39
Fri Apr 05, 2019 4:56 am
Forum: Getting started
Topic: Suggest features for V11
Replies: 30
Views: 33195

Re: Suggest features for V11

Hello Hazma LIVE STACKING....PLEASE!!! Folks like me who do outreaches doing live stacking are in desperate need of better programs to do so. SharpCap is an example but only works on ZWO CMOS cameras. ASCOM drivers on it do not work and the program is very finicky. If you added this feature, PRISM w...
by umasscrew39
Thu Apr 04, 2019 8:48 pm
Forum: Getting started
Topic: Minimizing windows in Prism disappear
Replies: 3
Views: 1812

Minimizing windows in Prism disappear

I started my trial tonight and I was able to connect and get an initial image. However, I realized that when I minimized the various windows they disappeared instead of being minimized on the bottom task bar. I could not find them anywhere. So, I am not sure if this is a Prism issue or a windows 10 ...
by umasscrew39
Wed Mar 20, 2019 12:26 pm
Forum: setting up Prism
Topic: [SOLVED]Establish Link to Telescope Hardware Icon issue
Replies: 3
Views: 1952

Re: Establish Link to Telescope Hardware Icon issue

Thanks- I got it figured out- all links established.
by umasscrew39
Wed Mar 20, 2019 3:50 am
Forum: setting up Prism
Topic: [SOLVED]Establish Link to Telescope Hardware Icon issue
Replies: 3
Views: 1952

[SOLVED]Establish Link to Telescope Hardware Icon issue

I connected by camera, filter wheel, and mount with no problem under hardware settings. Then, I clicked on the telescope icon on the top of the toolbar and it started to load (red bar) but then stopped and I got an error message about a port connection issue. What does that mean as I am connected?