[SOLVED]SBIG CFW-10 Serial problem

CCD cameras (CMOS/CCD), DSLRs, telescope mounts, focusers, autoguiders, domes, Roll off roofs, etc..
Locked
User avatar
Observatory Grömme
Posts: 34
Joined: Sat Jan 19, 2019 9:38 am

Thu Jan 24, 2019 11:21 pm

Dear,

I have downloaded the trial 80 days version to test the fullness of PrismV10 as i want to use this as my main automation system for my 3.2m Observatory soon to be build.

I work in advanced mode. I have a problem connecting my Sbig Cfw 10 filterwheel through serial port. In settings i set COM port on 4 ( it really works with COM4, and baudrate 9600 etc etc in other programs) , when closing and reopening the settings, i see that COM port has back changed to COM1. Also when setting back to 4 and pressing telescope button to connect everything, it stops with error of filterwheel.

What can i do?
User avatar
Observatory Grömme
Posts: 34
Joined: Sat Jan 19, 2019 9:38 am

Sun Jan 27, 2019 2:09 am

Dear,

I found the problem and solution for the moment, but this has to be changed if possible!

The ONLY way to use the filterwheel is to use COM1 as the filterwheel port. So you are forced to asign COM port 1 to the filtherwheel.
As i have a MOXA computer, with 2 serial port directly on it, i cannot change the COM1 port to an USB Port. So i'm forced to hook up the filterwheel on the serial port, but this is not possible as al my telescope equipment goes on an USB hub on top of the scope.

So please: next update: Serial Port problem CFW-10 fixed? :)

Thank you!
Hamza Touhami
Site Admin
Posts: 564
Joined: Sat May 20, 2017 6:05 pm
Location: Phoenix,AZ
Contact:

Fri Feb 01, 2019 6:47 pm

thank you for sharing with us. It would help us greatly if we see some screenshots of the hardware set up section as well,.
Hamza Touhami | Site Administrator
Hyperion-Astronomy.com
User avatar
Observatory Grömme
Posts: 34
Joined: Sat Jan 19, 2019 9:38 am

Sun Feb 10, 2019 1:23 pm

Very simple:
hardware setup ( and working with other softwares )
RUT_screenshot_2019-02-10_21-13-39.png
Setting up correct port 3
RUT_screenshot_2019-02-10_21-14-51.png
error when trying to connect.
When looking again at the settings, COM port is back to port 1
RUT_screenshot_2019-02-10_21-15-09.png
Hamza Touhami
Site Admin
Posts: 564
Joined: Sat May 20, 2017 6:05 pm
Location: Phoenix,AZ
Contact:

Sun Feb 10, 2019 2:02 pm

I understand, I will look for a resolution and reply quickly. Thanks to the detailed screenshots.
Hamza Touhami | Site Administrator
Hyperion-Astronomy.com
Cyril Cavadore
Site Admin
Posts: 74
Joined: Sat May 20, 2017 6:15 pm

Sun Feb 10, 2019 6:03 pm

Just to be sure, you mean that COM port number is not kept / written somewhere.

Does this happens when you do a close-restart prism software cycle, or just opening-setting-closing-opening cycle of the telescope setup window ?

In both case I think this can be fixed.

Rgds,
Cyril Cavadore
Principal Prism Author,
Alcor-System
www.alcor-system.com
User avatar
Observatory Grömme
Posts: 34
Joined: Sat Jan 19, 2019 9:38 am

Sun Feb 10, 2019 11:30 pm

Dear,µ

I think both cases. It's just when you close the settings windows, and you try to connect it gives the error.
I indeed think that there is no behind action on that tab. I think i can even enter 5000, but still nothing will happen, or an error that this could not be.
Cyril Cavadore
Site Admin
Posts: 74
Joined: Sat May 20, 2017 6:15 pm

Wed Feb 13, 2019 10:03 am

Hello,

I think I have fixed the issue, please update here :

https://www.dropbox.com/s/v7l420sam68sm ... e.zip?dl=0

Best regards,
Cyril Cavadore
Principal Prism Author,
Alcor-System
www.alcor-system.com
User avatar
Observatory Grömme
Posts: 34
Joined: Sat Jan 19, 2019 9:38 am

Thu Feb 14, 2019 10:42 pm

Great!! It works! Thank you very much for the great respons! Really starting to like prism!! :)
Locked